Declaratia INTRASTAT

declaratia intrastatDeclarația INTRASTAT

În Romania exista obligativitatea declarării de date statistice (declaratia intrastat) prin sistemul electronic INTRASTAT de către agenții economici care depășesc pragurile valorice și limitele impuse de către Institutul Național De Statistica.

Pragurile valorice INTRASTAT stabilite:
•    pentru introduceri intracomunitare: 500.000 RON
•    pentru expedieri intracomunitare: 900.000 RON

Cine declara Intrastat?

Cine mai are obligatia de a declara Intrastat?

Cum se transmite declaratia Intrastat?

Ce contraventii se aplica?

Ce tranzactii cuprinde declaratia Intrastat.

Ce tranzactii nu cuprinde declaratia Intrastat.

Obligaţia furnizării datelor prin sistemul de declaratii INTRASTAT revine operatorilor economici care îndeplinesc următoarele condiţii:
•    sunt înregistraţi în scopuri de TVA (au cod de identificare fiscală);
•    realizează schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene;
•    valoarea totală anuală a schimburilor de bunuri pentru fiecare din cele două fluxuri, introduceri respectiv expedieri, depăşeşte pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an.

Declaratia INTRASTAT trebuie transmisa pana la data de 15 ale lunii urmatoare.

Firma noastra va furnizeaza servicii complete pentru declaratii INTRASTAT si anume:

  1. Serviciul prestat de catre noi consta in: preluarea documentelor de la sediul Societatii Dvs. (pentru Bucuresti), procesarea declaratiei INTRASTAT si remiterea declaratiei catre Dvs. Pentru alte localitati fluxul de acte se transmite prin e-mail, posta rapida sau alte forme agreeate de client.
  2. Contractul cadru contine prevederi exprese privind confidentialitatea  informatiilor precum si a preluarii tuturor obligatiilor pecuniare  datorate ca urmare a nedepunerii in termen sau a depunerii eronate a  declaratiei INTRASTAT cat timp aceasta se datoreaza culpei noastre  exclusive. Deasemenea contractul cadru contine si felul documentelor  necesare redactarii declaratiei INTRASTAT.
  3. Pe langa serviciul de procesare de declaratii INTRASTAT, societatea noastra va poate oferi si consultanta in domeniul vamal, obtinerea numarului EORI precum si consultanta in domeniul accizelor. Pentru informatii comune consultanta este gratuita.

Societatea noastra este lider in domeniul procesarii declaratiei INTRASTAT, avand in portofoliu un numar extins de companii pentru care executam acest serviciu.

Doriti serviciul Declaratia Intrastat apelati la noi, o firma specializata in acest domeniu, scapati de griji, termene, probleme si timp pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *